Shimadzu Hassas Terazi Nedir Nerelerde Kullanılır ? - 01

Shimadzu Hassas Terazi Nedir Nerelerde Kullanılır ?

Günümüzde dijitalleşmenin en belirgin yansımaları medikal cihazlarda görülebilmektedir. Laboratuvar uygulamalarının ne denli önem taşıdığını hepimiz biliyoruz. Bu önemli laboratuvar çalışmalarından biri de tartım uygulamalarıdır. Tartım uygulamalarının vazgeçilmez cihazı hassas teraziler yapılan yüksek hassasiyetli uygulamalarda oldukça kolaylık sağlamaktadır. Peki ya hangi marka hassas terazi cihazı daha fazla tercih ediliyor bunu hiç düşündünüz mü? Hangi hassas terazi cihazı ile daha verimli bir kullanım yakalayabilirsiniz ? Biz de tam bu konuya değindik !

Shimadzu Hassas Terazi Nedir ?

Tartım uygulamalarında en çok tercih edilen hassas terazi markalarından olan Shimadzu hassas terazi, 0.1 gr ile 1100 kg aralığında tartım yapabilen laboratuvar cihazıdır.

Öncelikle standart bir hassas terazi nedir sorusuyla başlamanın sizler için daha açıklayıcı olacaktır.

  • Hassas Terazi Nedir?

Analitik terazi cihazlarına benzerliğiyle bilinen hassas teraziler, 0.1 gr ile 1100 kg gibi geniş tartım aralığına sahip oldukları için oldukça tercih edilmektedirler. Her türlü iklim koşulunda verimli tartım uygulamaları yapabilen hassas teraziler, yeni nesil donanımlara sahip olduğu için dayanıklı bir yapıya sahiptir. Ayrıca bu hassas terazi cihazları, gelişen teknoloji ile uyum içinde yenilenerek günümüze tam donanımlı bir şekilde gelmiştir. Hassas terazi cihazları ile eski nesil tartım yapmak artık mazi oldu denilebilir. Çünkü yeni nesil hassas terazi cihazları;

  • USB Desteği,
  • Hafızaya Bilgi Alma Desteği,
  • WiFi Desteği,
  • Ethernet Desteği,
  • Yazıcıdan Çıktı Alabilme Desteği

gibi özellikler bulundurmaktadır. Bu gibi sistemsel özellikler sayesinde internet üzerinden bilgi aktarımı vb. işlemler yaparak, tartım uygulamanızı daha hızlı bir şekilde sonlandırabilirsiniz.

  • Shimadzu Hassas Terazi Nedir?

Dijital dünya devlerinden olan Japonya üretimli Shimadzu hassas terazi cihazları, standart bir hassas terazide olabilecek maksimum özelliklere sahiptir. Dolayısıyla tartım uygulamalarında en çok kullanılan prestijli ve kolay kullanımı ile harika sonuçlar vermektedir. Shimadzu marka hassas teraziler daha çok yüksek hassasiyetli tartım uygulamalarında tercih edilmektedir. Çok fazla yer kaplamayan bu cihaz, tartım uygulamalarının en dijital, hızlı ve kolay bir şekilde yapılması için tasarlanmıştır.

Shimadzu Hassas Terazi Özellikleri Nelerdir?

Shimadzu marka hassas terazi cihazları da diğer cihazlar gibi 3 kalibrasyon çeşidine ayrılır. Bunlar;

  1. Otomatik Kalibrasyon,
  2. Dahili Kalibrasyon,
  3. Harici Kalibrasyon’dur

Bu noktada çalışma alanınız için bir hassas terazi almayı düşünüyorsanız hangi işlevlere sahip olacağına iyi karar vermelisiniz.  Hatta daha detaylı bir şekilde bilgi almak için bizimle de iletişime geçebilirsiniz.

1989 yılında, Shimadzu’nun ilk kez kullandığı UniBloc teknolojisi sayesinde terazinin ani sıcaklık değişimlerinden etkilenmemesi sağlanmıştır. Bununla beraber UniBloc sayesinde köşe yük tartımlarında yüksek bir performan elde edilebilmiştir. Shimadzu marka hassas terazi cihazları aynı zamanda oldukça dayanıklı cihazlardır. Sizler de kullanım kılavuzundaki şartları sağlarsanız cihazınızı çok daha uzun ömürlü bir şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca tüm cihazlarda olduğu gibi daha verimli bir kullanım deneyimi için, cihazın steril kalmasına özen göstermelisiniz. Shimadzu hassas terazi cihazları üründen ürüne farklı özellikler sergilemektedir. Dolayısıyla örnek bir Shimadzu hassas terazi cihazı üzerinden örnek vermek daha doğru olacaktır.

SHIMADZU TXB- 6201L Hassas Terazi ‘Harici Kalibrasyon’ 6200 Gr / 100 Mg Genel Özellikleri:

  • UniBloc Gövde Teknolojisi,
  • LCD Ekran,
  • Kolay Kullanım Menüsü,
  • Harici Kalibrasyon,
  • Hızlı Ölçüm Zamanı,
  • Geniş Tartım Kefesi,
  • RS232 Arayüzü,
  • 3 yönden açılabilir cam kabini,
  • Anti manyetik alaşım kasa,
  • Birçok birimde tartım yapabilme özelliği,
  • Güvenlik slotu,

gibi pekçok özelliklere sahiptir. Shimadzu TXB-6201L hassas terazi cihazı, tüm bu genel özelliklerin yanında birçok teknik özellikleri de bulunmaktadır.

Tartım Kapasitesi 6200 Gr
Hassasiyet 100 mg
Tekrarlanabilirlik 100 mg
Doğrusallık ±20 mg
Tipik Stabilizasyon Süresi 1s
Tartım Kefesi Boyutu Ø160 mm
Ağırlık 1.5 kg
Ebatlar 199 x 260 x 77 mm

Shimadzu Hassas Terazi Nerelerde Kullanılır?

Shimadzu hassas terazi cihazları tartım uygulaması yapılabilen her alan için kullanılmaktadır. Başlıca;

  • Kimya,
  • AR-GE,
  • Eğitim,
  • Kozmetik,
  • Endüstri,
  • Eczacılık

gibi alanları örnek gösterebiliriz.

Shimadzu hassas terazi cihazlarının nerelerde kullanıldığını bilmek kadar nasıl kullanıldığını bilmek de bir o kadar önemlidir. Sizler için Shimadzu hassas terazi cihazının nasıl çalıştığıyla ilgili video paylaştık. Tabii ki bu video tam anlamıyla yeterli olmayacaktır. Bu noktada sizlere en büyük tavsiyemiz, cihazın kullanma kılavuzunu okumak ve bilen bir kişiye danışmaktır.

Shimadzu Hassas Terazi Fiyatları

Shimadzu hassas terazi fiyatları, ürünlerin özelliklerine göre değişmektedir. Dolayısıyla hassas terazi alacaksanız öncelikle hangi hassas terazinin sizin işinize daha çok yarayacağı konusunda sağlıklı bir araştırma yapmalısınız. Karar verdiğiniz cihazı satın aldığınızda endişeniz olmasın. Shimadzu hassas terazi cihazları uzun ömürlü olduğu için, verdiğiniz değerin karşılığını mutlaka alacaksınız.

Sizler için aşağıdaki tabloda birkaç Shimadzu marka hassas terazi fiyatlarını paylaştık. Dilerseniz tabloyu inceleyerek hassas terazi fiyatları hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Cihazlar Fiyatlar
SHIMADZU UW-6200H Hassas Terazi ‘Dahili Kalibrasyon’ Sorunuz
SHIMADZU TX- 4202L Hassas Terazi ‘Harici Kalibrasyon’ Sorunuz
SHIMADZU BL- 3200H Hassas Terazi  ‘Harici Kalibrasyon’ Sorunuz
SHIMADZU TXB- 622L Hassas Terazi  ‘Harici Kalibrasyon’ Sorunuz

Bu yazımızda Shimadzu hassas terazi nedir, nerelerde kullanılır, özellikleri nedir, nerelerde kullanılır ve fiyatları nedir konularına değindik. Umarız Shimadzu hassas terazi cihazları hakkında yeterli bilgiye sahip olmuşsunuzdur. Laboratuvar cihazları hakkında daha fazla bilgi edinmek için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir