Araştırmaların sonucunun sağlıklı olabilmesi için kullanılan malzemelerin özellikleri, hangi cihazlarla bu malzemelerin kullanılacağını biliyor olmak oldukça önemlidir. Doğru ortam, doğru ürünler ve doğru koşullar sağlanmalıdır. Lab724 ekibi olarak sizlere, laboratuvarlarda çoğunlukla en çok ihtiyaç duyulan cihaz, sarf ve kimyasalları listeledik.
1) Manyetik Karıştırıcı
Manyetik karıştırıcı, sıvıları manyetik alan etkisiyle karıştırmaya ve tabladaki ısıtıcılar sayesinde sıvıları ısıtmaya yarayan laboratuvar cihazdır. Sıvılar, cam kaplar içerisinde cihazın metal olan üst yüzeyinde yer alan yuvarlak tablaya yerleştirilir. Çoğunlukla kimya ve biyoloji alanlarında çözelti hazırlamak için kullanılır. Sıvı dolu kabın içine balık ismi verilen bir mıknatıs koyulur. Balık ile manyetik hızı ayarlanarak karışma hızı belirlenir.
HEİDOLPH MR Hei-Standart Isıtıcılı Manyetik Karıştırıcı:
- Üst düzey güvenlik sağlar.
- Programladığınız sıcaklık değeri aşıldığı durumlarda anında müdahale sağlar.
- Dijital gösterge ile değerlerin kolay ayarlanmasını ve gözlenmesini sağlar.
- 300°C’ye kadar olan sıcaklıklarda ve ± % 1 hassasiyetinde, büyük analog düğmeler 30 ile 1400 rpm arasında uygun hız ayarı sağlar.
- MR serisine ait yalıtımlı kaplama size çok uzun performans ömrü ve düşük bakım gereksinimi sunar.
- En yüksek sıcaklıklarda dahi ateşe dayanıklı alüminyum gövdesi sayesinde cihazınız hasar görmeden çalışmaya devam eder.
DAİHAN MSH-20A Analog Isıtıcılı Manyetik Karıştırıcı: Geniş çalışma yüzeyi, üstün sıcaklık stabilizasyonu ve kimyasallara karşı güçlü koruma teknolojileri ile laboratuvarınızda uzun ömürlü yardımcınız olacaktır.
2) Pipet
Az miktarda bulunan sıvıların hacimlerinin ölçümünde ve bir kaptan diğer kaba hassas miktarlarda sıvı transferi için kullanılan laboratuvar aletidir. Çoğunlukla 1 mL, 5 mL, 10mL’lik pipetler kullanılmaktadır. Pipetin bir ucu sıvıya daldırılır, başlığına basılarak sıvının pipetin içine girmesi sağlanır.
BRAND Transferpette S 0.5-5 mL Ayarlanabilir Otomatik Pipet: Zorlu laboratuvar uygulamalı için kolay kullanıma sahiptir.
EPPENDORF Research plus 10-100 µL Ayarlanabilir Otomatik Pipet: İstenilen hacme sadece birkaç tur çevirme ile ulaşabilme imkanı sağlar. Dört haneli büyüteçli gösterge ile hacim göstergesi özelliğine sahiptir.
3) Analitik Terazi
Analitik terazi, tartım sonucu virgülden sonra 1 (0.1 gr) ile 5 ( 0.00001 gr) basamak aralığını gösteren hassas ölçüm aletidir. Güvenilir ve hassas tartım, kalite ve üretimin her aşamasında oldukça önemli bir role sahiptir. Analitik terazi, taşınabilir tezgah üstü endüstriyel terazilerdir. Kullanımı kolay ve pratiktir. Aynı zamanda otomatik dahili kalibrasyon özelliğine de sahiptir.
Ohaus PA224C Analitik Terazi, kullanımı anlaşılır, her iklim koşuluna uygun ve küçük ölçüm birimlerinde sağlıklı sonuç alabileceğiniz hassas ve doğru ölçüm yapan bir ölçüm cihazıdır. Performansı ve genel özelliklerinin uyumu, karmaşık olmayan uygulama seçenekleri, kullanım basitliği ile tüm tartım uygulamalarında yüksek verimlilik sağlamaktadır. Analitik terazi, çeşitli alanlarda kullanılabileceği gibi daha çok laboratuvar, endüstri ve eğitim alanlarındaki rutin tartım işlemleri için geliştirilmiştir.
4) Kimyasallar
Hidroklorik asit (HCl), nitrik asit (HNO3), potasyum dikromat, sodyum karbonat (soda), bakır sülfat, sodyum hidroksit, iyot, asetik asit (sirke asidi), lügol çözeltisi, metilen mavisi, formik asit, sorbik asit (HC6H7O2), sülfürik asit (H2SO4), benzoik asit (C6H5COOOH), folik asit, potasyum klorür, hidrojen sülfür (H2S), nitrik asit (HNO3), gümüş nitrat, kükürt tozu, nitrik asit (HNO3), fosforik asit (H3PO4), hidroflorik asit (HF), amonyak ve mangan dioksit gibi kimyasallar laboratuvarlarda sıkça kullanılır. Kimyasallarla deneyler yaparken eldiven ve koruyucu gözlüklerinizi kullanmayı ihmal etmeyin. Bazı kimyasalları koklamanız bile sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Gerekli önlemler alınmadan çalışmalara başlanmamalıdır.
5) Sarf
Laboratuvarda kullanılan tüm malzemelere “laboratuvar sarf malzemeleri” denir. Güvenlik ve deneylerin doğru sonuçlanabilmesi için uygun plastik, cam malzemelerinin seçimi oldukça önemlidir. Ölçüm, karıştırma, filtrasyon, ezme, öğütme, taşıma, iletme, saklama gibi amaçlar doğrultusunda kullanılan malzemeler sarf malzemeleridir. Sarf malzemelerini özenle seçmelisiniz, doğru seçilen sarf kullanım kolaylığı, düzenli çalışma imkanı ve hassas sonuçlara erişebilme imkanı sağlar.
Sıvıların ve çözeltilerin hacmini ölçmek için kullanılan mezür, dereceli silindir olarak da bilinir. Beher, silindir şeklinde sıvıları muhafaza etmek ve hacimlerini ölçmek amacıyla cam, porselen veya plastikten yapılmış kaplardır. Ağız kısmı ince uzun olan, fazla buharlaşması istenmeyen çözeltilerin kaynatılmasında, çözeltilerin karıştırılmasında ve titrasyon işleminde kullanılan cam malzemeye erlen denir.
6) Büret
Genellikle 25-50-100 ml hacimli, titrasyon sırasında ve belli hacimde sıvı alınmasında kullanılan, musluğu bulunan, üzeri çizgilerle derecelendirilmiş camdan yapılan laboratuvar ürünüdür. Titrasyon işlemlerinde sıvı hacimleri ölçmek için kullanılır. Büretlerin bakımı ve temizliği oldukça kolay yapılmaktadır. Hassas ölçümler yapılabilecek bir donanıma sahiptir. İç kısmı pürüzsüz bir yapıya sahip olduğundan dolayı rahat bir akış sağlar. Tüm bunların yanında oldukça rahat ve kolay bir kullanımı vardır. Büretler sadece cam yapılarıyla sınırlı kalmaz, aynı zamanda otomatik ve dijital büret olmak üzere 2 çeşidi daha mevcuttur.
BRAND | Titrette® Dijital Büret 50 mL , ödüllü mükemmel tasarım, darbelere karşı üstün koruma sağlar. Kolay okunan geniş ekrana sahiptir. Ürünümüzü daha detaylı incelemek için sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
7) pH Metre
Mevcut negatif yüklü protonların miktarına karşı potansiyel olarak kullanılabilir serbest hareketli hidrojen atomu miktarını ölçer. Hidrojen atomu fazlaysa; asidiktir, yani pH 7’den azdır. Proton fazlaysa; baziktir ve pH’ı 7’den büyüktür. pH değerleri hayatımızın her alanında yer alır. Dolayısıyla içtiğimiz sudan bastığımız toprağa kadar geniş bir alana sahiptir. PH metre tarım, üretim, hayvansal gıdalar, su, havuz, tıp gibi birçok alanda olduğu gibi laboratuvar deneylerinde de sıkça kullanılır.
Ohaus ST3100F masaüstü pH metre, yüksek performanslı, hassas ölçüm sağlayan masaüstü pH metredir. Üst düzey deneyler ve araştırmalar için doğru pH değerine ulaştığı için birçok sektörde tercih edilmektedir. Geliştirilmiş özellikler, ileri teknoloji ve yüksek performans, karmaşık laboratuvar çalışmalarını desteklemek için birleştirilmiştir. Üstelik kullanımı da oldukça anlaşılırdır.
8) Rotary Evaporatör
Döner buharlaştırıcı, laboratuvarlarda çözücülerin hızlı bir şekilde düşük sıcaklıkta buharlaşmasını ve ana maddenin sıcaklıktan etkilenmeden çözücüden ayrılarak çıkarılması için kullanılan cihaz grubudur.
Buchi R100 Rotary Evaporatör, Döner buharlaştırıcı R-100, klasik laboratuvar uygulamalarında temel ihtiyaçları karşılamak için yüksek kaliteli giriş seviyesi Rotavapor’dur. Manuel olarak ayarlanabilen 20 ile 280 devir/dakikalık bir dönüş hızı yapabilen ve buharlaştırıcı şişenin manuel olarak kaldırılması için bir hareket jakıyla donatılmıştır.
9) Kullanışlı Laboratuvar Tezgahı
Laboratuvar tezgahlarında kullandığımız zemin duruma ve deneylere göre belirlenmektedir. Endüstriyel seramik, anti asit ve kompakt laminant kullanılan ürünlerden bazılarıdır. Diğer ürünlerin, cihazların önemi olduğu kadar tezgah seçiminin de önemi büyüktür. Sizin için en uygun olanı seçmeniz gerekir.
İhtiyacınız olabilecek tüm cihaz, kimyasal ve sarf malzemelerini sizlere en uygun fiyat ve en hızlı şekilde sunabilmek için www.lab724.com sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın. Bize 0216 606 06 46 numaramızla 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.