Her alanda kullandığınız teraziler farklı özellik ve duyarlılığa sahiptir. Doğru tartım sonucuna ulaşmak her alanda olduğu gibi laboratuvar ortamlarında da oldukça mühimdir. Dolayısıyla doğru laboratuvar terazisi doğru yerde kullanılmalıdır. Çoğu alanda tartımdan en sağlıklı şekilde sonuç alınabilmesi en önemli adımdır.
Analitik Terazi Nedir?
Analitik Terazi, tartım sonucu virgülden sonra 1 (0.1 gr) ile 5 ( 0.00001 gr) basamak aralığını gösteren hassas ölçüm aletidir. Yüksek hassasiyetli bu teraziler aynı zamanda her iklim koşulunda sağlıklı tartım yapabilmektedir.
Güvenilir ve hassas tartım, kalite ve üretimin her aşamasında oldukça önemli bir role sahiptir. Taşınabilir tezgah üstü endüstriyel terazilerdir. Kullanımı kolay ve pratiktir. Aynı zamanda otomatik dahili kalibrasyon özelliğine de sahiptir.
Analitik Terazi Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler
Analitik Terazi seçerken terazinin ne amaçla kullanılacağı çok önemlidir. Laboratuvarlarda, özellikle de Ar-GE laboratuvarları, ilaç sanayileri, eczacılık, tıp ve kozmetik gibi alanlarda sık sık kullanılır. Teraziyi seçmenizde size yol gösterecek teknik özellikler, ürünün açıklamalar kısmında belirtilir.
Örnek vermek gerekirse:
- Kapasite
- Hassasiyet
- Tekrarlanabilirlik
- Doğrusallık
- Çalışma Sıcaklık Aralığı
- Çalışma Nem Aralığı
- Kalibrasyon
- Dara Aralığı
- Stabilizasyon Zamanı
- Tartım Modları
- Tartım Birimleri
- Platform Çapı
- Terazi Ebatları
- Ağırlık
Bu özelliklere dikkat edere terazinizi seçmelisiniz.
Kapasite, tartım yapacağınız aralıkları belirtir. Doğru seçim yapabilmeniz için kapasiteyi sürekli kullanacağınız ağırlıktan daha fazla bir kapasitede almanızda yarar vardır. Kapasitenin üst seviyesinden daha fazla bir ağırlık kullandığınızda teraziniz hasar görebilir. Dolayısıyla tartımda kullanacağınız numunelerin en yüksek ağırlıklarını hesap edip bu miktardan daha yüksek seviyede bir kapasite tercih etmeniz size kolaylık sağlayacaktır.
Tekrarlanabilirlik, kullandığınız terazinin birebir ürünle aynı ortamda tartım yapıldığında aynı ölçüm sonucuna ulaşmasıdır. Tekrarlanabilirlik ne kadar doğruysa alacağınız sonular da o denli sağlıklı ve güvenli olacaktır.
Doğrusallık, analitik teraziyi sınırlı bir ölçüm aralığında kullanıyorsanız, meydana gelebilecek terazi hatalarını ifade eder. Kalibrasyonu, tartım yapacağınız noktada kullanmanız oldukça önem taşır. Böylelikle meydana gelebilecek yanlış ölçümler sırasında test edilirse tüm tartım aralığı için hata saptanabilir. Dolayısıyla ayarlamalar da yapılabilir.
Çalışma Sıcaklığı, terazinin sağlıklı sonuç verebilmesi için bulunması gereken sıcaklık aralıklarını ifade eder. Çalışma sıcaklığı çoğu yerde aynı olmadığından, teraziyi kullanacağınız ortamlarda kalibre etmeniz oldukça önem taşır. Kalibre etmediğiniz takdirde yanlış sonuçları önlemeniz güçleşecektir.
Bu özellikleri göz önünde bulundurarak cihazınızda olmasını istediğiniz özellikleri iyi belirlemeniz ilk adım olmalıdır. Örneğin metrolojik bir ölçüm cihazı kullanmanız gerekirse cihazın tip onay belgesine sahip olup olmadığını kontrol edin. Doğrulama işlemi sırasında, onaylayan birimler, terazinin uygun metrolojik özelliklere ve sınırlar içerindeki sıcaklık hatasına sahip olup olmadığını sizin için kontrol edeceklerdir. Terazi hafızasında ölçüm sonuçlarını tutmak istiyorsanız veya ara bağlantılar ile bilgisayara sonuçların geçirilebileceği özellikler istiyorsanız; bu özelliğe sahip terazi seçimi yapmalısınız. Yazıcı ile ölçümleri ve bilgileri çıktı olarak almak isterseniz, GLP özelliği bulunan veya çıktı alabileceğiniz daha farklı ölçüm cihazlarını incelemelisiniz. Farklı bir örnek vermek gerekirse, pipet kalibrasyonu içinde terazi kullanacaksanız bu özelliğe sahip terazi seçeneklerini incelemelisiniz. Yoğunluk ölçümünü isterseniz, yoğunluk ölçüm kitini de talep etmelisiniz.
Bunlar ve daha farklı ayrıcalıklara ihtiyacınız olacak tüm özellikler, farklı terazilerde bir araya gelmektedir. İzlenilecek en doğru yol, terazinizde olması gereken teknik özellikleri önceden belirlemeniz, daha sonra kullanıma uygun terazinizi seçmeniz olacaktır. Aklınıza takılan, bilgilenmek istediğiniz kısımları, üreticilerle iletişime geçerek temin etmekten çekinmeyin.
Ohaus PA224C Analitik Terazi
Ohaus PA224C Terazi, kullanımı anlaşılır, her iklim koşuluna uygun ve küçük ölçüm birimlerinde sağlıklı sonuç alabileceğiniz hassas ve doğru ölçüm yapan bir ölçüm cihazıdır. Performansı ve genel özelliklerinin uyumu, karmaşık olmayan uygulama seçenekleri, kullanım basitliği ile tüm tartım uygulamalarında yüksek verimlilik sağlamaktadır. Ohaus PA224C Terazi, çeşitli alanlarda kullanılabileceği gibi daha çok laboratuvar, endüstri ve eğitim alanlarındaki rutin tartım işlemleri için geliştirilmiştir.
Ohaus PA224C analitik terazi, kapasitesi 220 gram, hassasiyeti 0,0001 gram, doğrusallığı 0.3 mg, tekrarlanabilirliği 0.0001 gram olan bir analitik terazidir. Çalışma sıcaklık aralığı ise 10°C… 30 °C’dir. Daha detaylı bilgiye sahip olmak için Ohaus PA224C analitik terazi ürünü inceleyebilirsiniz.
Analitik Terazi Fiyatları
Aşağıda bulunan analitik terazi fiyatları tablomuzda sitemizde en çok tercih edilen diğer terazi modellerimize de ulaşabilirsiniz. Böylece diğer cihazlar hakkında da fikir sahibi olarak hangi terazi cihazının işinize yarayacağından tam olarak emin olabilirsiniz. Bununla beraber bir analitik cihazı satın almadan önce iyice araştırmalı ve nasıl kullanmanız gerektiğine detaylıca hakim olmalısınız. Bilgi eksikliği dolayısıyla yapacağınız tartım işlemlerinde hatalarla karşılaşabileceğinizi ve beklenmedik sonuçlar doğurabileceğini unutmayın !
Analitik Teraziler | |
---|---|
SHIMADZU TW-423L Yarı Analitik Terazi | |
Shimadzu AUX320 Analitik Terazi | |
RADWAG AS 220 R.2 Analitik Terazi |
Sizler de, laboratuvar ürünleri ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için anasayfamızı ziyaret ederek tüm ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. Sorularınız için, ürünler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için iletişim bölümünden bizlerle kolaylıkla iletişime geçebilirsiniz.